Lomalaisen tie vei tällä viikolla Kuopijjoon. Olipahan aivan ihana mökkiloma kaupungissa, josta tuli yksi suosikkini Helsingin ja Hämeenlinnan jälkeen. Kuvia ei tietenkään ole. Mietin, että olen todella surkea bloggari, koska en jaksa ottaa kuvia. Kun sitä tekee työkseen, vapaa-ajalla kuvaaminen on nihkeää. Harmi.

Lomaseura oli parasta. Olin reissussa mieheni ja siskoni perheen kanssa. Siskoni esikoinen, kuukauden vanha neiti, vei sydämeni täysin. Olen nauttinut lomallani kaikista eniten siskojeni lasten kanssa olemisesta, yhteisestä ajasta, ja fiilistellyt sitä, miten onnellista on lapsettomana saada kokea moista varauksetonta rakkautta. He, kolme pientä naperoa, ovat minulle kaikki kaikessa ja tulen tekemään kaikkeni heitä suojellakseni.

Yövyimme jokin aika sitten vanhempieni kotona. Mukana oli toisen siskoni kolmevuotias, joka nukkuu mielellään välissämme. Kun mieheni nousi ennen yöunia vielä hetkeksi sängystä ja tuli paikalleen takaisin, meidän unikaveri varasti sekunnin sadasosassa mieheni paikan. Taisteluhan siitä tuli. Ja minulle makoisat naurut. Love it.

taistelu-normal.jpg

 

Tein kivoja shoppailuja Kuopijjossa, mikä olikin yksi reissun päätarkoituksista, heh. Lamppuaddiktin valaisinkokoelma sai kaivattua täydennystä, kun ostin Pentikistä tämän:

lamppu-normal.jpg

Siinä se nyt valaisee eteistämme, ja antaa täydellisen pehmeän valon. Lamppukauppojen lisäksi täydensimme heikkoa "kattilaosastoamme" ostamalla Jamie Oliverin sarjasta uuden paistinpannun ja paistokasarin. Särkyneen hiustenkuivaajan tilalle hankittiin Kuopijjosta (no, osaan mä kirjoittaa tän ihan oikeinkin: Kuopiosta) uusi. Lisäksi shoppailin kosmetiikkaa: kaksi Mavalan kynsilakkaa, yhden Opin kynsilakan ja Guerlainin huulikiillon (koska se oli alennuksessa ja koska olen metsästänyt ko. sävyä kauan). Nämä ostokset perustelin itselleni sillä, että olen tehnyt (taas) päätöksen panostaa naisellisuuteen. Miksi ne korkkarit vaihtuvat niin usein ballerinoihin ja miksi niitä halkeilleita kynsilakkoja pitää katsella viikko ennen kuin jaksaa lakata kynnet siisteiksi uudelleen? Nyt tuli loppu tällaiseen lusmuiluun! :)

Shoppailukierros jatkui seuraavana päivänä Ikeaan. Vaikka ihastuin savolaisuuteen, niin siitä on pakko antaa moitteita, että monissa liikkeissä kaikki tuntui olevan jotenkin kierossa järjestyksessä. Ikeakin kierrettiin ihan väärään suuntaan... ;) Ikeasta mukaan tarttui lämmin torkkuviltti syysiltoihin, työhuoneen säilytystavaroita (kuvia tulee, kun työhuoneen sisustus on kokonaan valmis -> vielä uupuu tuoli) ja korkea lasimaljakko.

Koko reissu taitettiin suunnilleen tässä säässä:

sataa-normal.jpg

Onneksi en kuulu niihin rasittaviin säävalittajiin. Sää on aina mitä on ja sen ehdoilla mennään. Toki mieluummin kylven auringossa kuin kahlaan sateessa, mutta sateessakin on omat hyvät puolensa. Kun eilen illalla kotiuduimme, sytytin kynttilät ja napsin tunnelmavaloja lempivalaisiini. Kesäihmisenkin mielestä pimeissä illoissa ja syksyssä on jotain kaunista, mikä koskettaa.

Sadesäässä on myös se hyvä puoli, että sain pidettyä persukseni tänään penkissä koko päivän ja tehtyä opiskelutehtäviä eteenpäin. Pyhitän opiskelulle vielä maanantain ja tiistain, kunnes heittäydyn taas nauttimaan täysillä viimeisestä lomaviikosta.

Häntäluuta ja hartioita pakottaa sen verran, että venyttelyt ja sauna kutsuu. Terassille on sytytetty kynttilät ja karpalolonkero on kylmässä. Loma.