Ihana fiilis! Siksi, että ikuisuudelta tuntunut työviikko päättyi eilen tosi tärkeän ystävän kyläilyyn ja tänään mulla on vapaapäivä. Jee! Lähdin 10 tunnin yöunien jälkeen pyörällä salille ja tulin kioskin kautta kotiin. Ostin muutaman naistenlehden loppupäivän auringossa makoilua ajatellen. Nautin ihanasta aamiaisesta (mm. mansikoita ja paikallista ruisleipää) ja mietin, miksi - oi miksi - mansikkakausi on niiiiin lyhyt. (Sori huonot kännykkäkuvat)

koti8-normal.jpg

 

Nautin aamulla pienistä asioista, kuten siististä kodista, ihanasta uudesta järjestyksestä, Club for Fivesta ja Jenni Vartiaisesta, lehden lukemisesta rauhassa ja pehmeästä makuuhuoneen matosta varpaiden alla...koti7-normal.jpg

 

Meidän kodin huonekalujen järjestys ja huonejärjestys on nyt paras ikinä. Oon kriiseillyt tämän asian kanssa, sillä vaikka pääpiirteittäin oon ollu tyytyväinen, kodista on tuntunu puuttuvan kotoisuus ja se jokin.

Se jokin löytyi näin:

Huone 1, työhuoneesta arkiolohuoneeksi: Seinällä on ihana Ferm livingin tapetti ja ennen huoneessa oli vain kiinteän peilikaapin lisäksi mummoni vanha pöytä työpöytänä. Huone oli kolkko, pöytäkään ei oikein tuntunut asettuvan sinne mitenkään ja en keksinyt huoneeseen mitään muuta sisustusta. Nyt tähän huoneeseen jätettiin vain se kiinteä kaappi ja huoneeseen raahattiin olohuoneesta meidän jättiläislaiskottelusohva, jossa vieraat ovat yrittäneet hakemalla hakea edes osittaista pystyasentoa (sohva vaatii rötköttämisasentoa). Sohva erottuu tapetista kivasti ja myös tapetti pääsee nyt oikeuksiinsa. Siirrämme vielä tv:n alemmassa kuvassa näkyvään peilikaappiin piiloon. Tv piilossa kaapissa on ollut yksi sisustusunelmani. Tästä huoneesta tuli arkiolohuone ja se näyttää tältä:

 

koti14aa-normal.jpg

koti15aa-normal.jpg

 

 

Huone 2, Olohuoneesta "vierasolohuoneeksi" ja ruokailutilaksi: Yksi kotimme ongelma on ollut roukapöytä, joka on suuri (140cmx140cm) ja neliönmallinen. Aivan ihana ja kiva kattaa, MUTTA liian suuri keittiöömme. Olemme pitäneet yhtä sivua seinässä kiinni ja vain kuutta tuolia pöydän ympärillä. Kokeilin kerran ruokapöytää olohuoneeseen tuon yllä näkyvän ison sohvan kanssa. Hyvin ne mahtui vierekkään, mutta kokonaisuus ei näyttänyt miltään. Nyt siirsimme olohuoneeseen vierashuonesohvan, laitoimme senkin ikkunan alle ja ruokapöydän takan eteen. Tykkään! Olen viihtynyt tuolla pikku sohvallakin tosi hyvin. Siinä on ihana lukea ja kuunnella musiikkia ilman, että tv pauhaa vieressä täysillä. Luulen, että tässä on kiva olla vieraidenkin kanssa ilman että tv vie kaikkea huomiota. Tv on siis vielä tasoineen vanhalla paikalla tässä kuvassa, mutta eiiiiii ole muuten kauan. ;) Tuohon tv:n takana olevaan seinään harkitsen sellaista rustiikkista simpukankuorista tehtyä "massaa". Ihmeellistä, miten eri huoneissa olleet eri väriset ja näköiset huonekalut tekee mulle kotoisan olon. Tässä kuvia meidän vierasolohuoneesta ja ruokailutilasta. Taustalla näkyy arkiolohuone ja kuva on otettu huoneesta 3, josta kohta enemmän. Keittiö jää vasemmalle (kuvassa vasemmalla keittiön ja olohuoneen rajaava saareke).

koti10-normal.jpg

Huonekalut ei varmaan voisi olla enää enempää erilaisia :)

koti5-normal.jpg

 

Huone 3, vierashuoneesta työhuoneeksi: Viimeisenä muutoksen koki vierashuone, jossa oli tuo yllä olevassa kuvassa näkyvä sohva (siitä saa vuoteen). Huone näytti pimeältä ja huusi taikasauvan heilautusta. Kun sohva siirrettiin olohuoneeseen ja työpöytä (mummuni vanha) siirrettiin tähän huoneeseen hyllyn alle, kokonaisuus muuttui ihan mielettömästi. Kännykkäkuva on surkea ja pimeä, piuhat vielä lattialla, eikä pöydän eteen isketty nojatuoli ole pitkäaikainen ratkaisu, mutta olen jo nyt viihtynyt tässä uudessa työhuoneessa sekä töiden että opiskelun parissa (niin hyvin kuin niiden parissa voi viihtyä...). Myös tämän huoneen tapetti (muistaakseni Sandbergin Linnea) pääsee nyt paremmin oikeuksiina ja parilasiovien takana oleva huone on kiva katsella olohuoneestakin päin.

koti6-normal.jpg

 

Sellainen mylläys! :) Jos tätä blogia joku lukee, olisi kiva kuulla vinkkejä työpöytään sopivasta tuolista sekä pienestä aamiaispöydästä, jota keittiömme nyt huutaa.

 

Tässä vielä räpsäys meidän sisäänkäynnistä:

koti2-normal.jpg