Tiedättekö, millainen on hormonihirviö? Minä tiedän - tämän päivän perusteella se olen MINÄ. Nukuin tänään puoli yhteentoista (!), joten olen onnistunut sekoittamaan rytmin lomalla oikein huolella. Tuohonkaan aikaan en jaksanut suinkaan nousta sängystä, vaan kaivoin tabletin esille ja aloin lukea blogeja. Aamiaisen söin puolilta päivin, edelleen yötamineissa. Päätin, että siivoan kodinhoitohuoneen kaapit. Viisi minuuttia myöhemmin päätin, että leikkaan sittenkin nurmikon. Hieman myöhemmin ajattelin, että lähdenkin mustikkametsään. Eikun sittenkin mökille. Tai katsoisinko leffan? Siivoaisin vaatekaapin? Miljoona ideaa ja kuusi tuntia myöhemmin makasin edelleen punkassa ja lueskelin laturin päässä olevalta tabletilta blogeja. Ja äksyilin miehelle. Siitä, että miksi hän ei halua laiskotella kanssani. Eikun sittenkin siitä, miksi hän ei halua tehdä mitään kanssani. Vahva ehkä sille, että saatoin äksyillä vielä jostain muustakin. Myöhemmin päätettiin, että pestään viimeisimmän lomareissun pyykit. Mutta päätettiin, että mennäänkin ensin saunaan, niin saadaan pyykit sitten kuivumaan kylppäriin. Lopputulos: pyykkiä ei meillä tänään pesty, mies kävi yksinään suihkussa (koska ei jaksanu odottaa, että rouva liikahtaisi saunaan) ja minun piti tietenkin vähän äristä, kun ei voitu yhdessä edes saunoa. Lisätäkseni omaa tuskaani, päätin, etten peseydy tänään. On paljon kivempaa äristä tukka paskasena yöpaidassa.

...mutta yllätinkin itseni ja raahauduin suihkuun - kello 22.30. Ensin aioin hukuttaa itseni länttäämällä pullean takamukseni lattiakaivon päälle. Näin jo komean lähdön traagiset uutisotsikot silmissäni, mutta sitten. Silmiini osui ah-niin-ihanat hemmottelutuotteet, että päätinkin päättää tämän viimeisen lomaviikon toisin.

Vartalon kuorinnan (lue: mahamakkaroiden heiluttamisen), hiusten syväpesun ja naamion, kasvojen kuorinnan ja naamion sekä sheivaamisen jälkeen hormonihirviön hirveä sunnuntai saikin ihan kivan päätöksen.

suihku-normal.jpg

Nämä yllä olevat muuttivat elämäni tänään. Kauniisti kylmälaukun päällä kuvattuna lempishampooni ja -hoitoaineeni (Sp), Biothermin kuivan ihon puhdistusgeeli, Dermosilin kosteuttava hiusnaamio (loistava hinta-laatusuhde!), Dermosilin Primo vaniljainen vartalon kuorinta sekä ystävältä tänä kesänä synttärilahjaksi saatu Lumenen vitamin c+ virkistävä naamio (Valitin hänelle joskus vastaavan tuotteen markkinoilta poistumista. Hän oli bongannut tämän korvaavan tuotteen ja osti sen minulle lahjaksi. Vaikka tuote ei ihan samaan aiemman tuotteen kanssa ylläkään, niin pidän naamiosta. Ja vielä enemmän pidän ystäväni eleestä. Kivan lahjan lisäksi hän osoitti, että on kuunnellut juttujani. <3)

Sukellan pian lakanoihin, pitkäpinnaisen rakkaani kainaloon ja herään toivottavasti huomenna paremmalla tuulella. Tänään taisi iskeä naishuolien lisäksi henkinen kesälomakrapula. Minulla on vielä huomenna lomapäivä, mutta sitten koittaa paluu sorvin ääreen. En ole vielä valmis, nyyh. Suorastaan pelkään tulevaa syksyä, sen työ- ja opiskeludeadlineja ja tuskaa siitä, miten mihinkään muuhun ei jää aikaa... Mutta yritän nyt reipastua, ottaa paremman asenteen ja organisoida arjen sellaiseksi, että siinä on hyvä olla. Miehenikin. ;)

Yhtä asiaa olen jo ikävöinyt: saliaamuja! Niiden osalta arki koittaa huomenna.

Hyvää yötä.