Pihaprojektimme otti tänään ison askeleen eteenpäin. Yrittäjä, joka rempan pääasiassa toteuttaa, kävi suunnittelukäynnillä. Hinta-arvio vastasi hyvin omia laskelmiamme, joten ryhdymme syyskesällä tuumasta toimeen. Ihanaa ajatella, että ensi keväänä lumien alta paljastuu jotain muuta kuin sammaloitunut nurmikko, villiintynyt kukkapenkki ja ei-minkäännäköinen-piha.

Tässä meidän to do -piharemppalista:

  • Kartoitamme pihasuunnittelijan kanssa tällä viikolla, mitkä puut ja pensaat karsitaan, mitkä säästetään, mitkä siirretään ja mitä uutta pihaan istutetaan.
  • Kaadamme tarvittavat puut
  • Piharemppa alkaa yrittäjän toimesta tosiaan syyskesällä. Hän uusii nurmikon paikoin, laatottaa pihapolun ja kuistin edustan, siistii hiekan ja nurmikon reunat, hiekottaa ja siistii kivijalan reunustan sekä tekee talon toiselle sivulle kivituhkasta alueen, jonne tulee parkkipaikkoja vieraiden autoille sekä ns. huoltotilat eli roskapönttökatos, petivaatteidentuuletusteline jne.
  • Töiden valmistuttua teemme itse valkoisen lauta-aidan tontin etupuolelle rajaamaan pihaamme ja katua sekä nikkaroimme roskiskatoksen.
  • Istutamme jonkin verran uusia puita ja mahdollisesti pensaita ja teemme uuden kukkapenkin. Toiveissa on kaataa pihalta iso mänty ja istuttaa sen tilalle vaahtera. Myös omenapuista olen haaveillut, mutta voi olla, että ne laitetaan takapihalle.

 

Olen ostanut puutarhalehtiä ja kerännyt inspiraatiokuvia, jotta tiedän, miksi käyn töissä. ;) Toivon pihaamme selkeitä rajoja laatoitukselle, hiekka- ja nurmialueille, mutta ei mitään millimetrin tarkkoja työnäytteitä, eikä näin kolkkoa:

piha6-normal.jpg

 

Haaveilen romanttisesta pihasta: valkoisesta puuaidasta, kauniista kukista ja puista.

piha5-normal.jpg

piha3-normal.jpg

 

Olisko mitään mukavampaa kuin haravoida syksyisin vaahteranlehtiä? :)

piha4-normal.jpg