Meidän keittiössä herkutellaan tänä viikonloppuna simppelillä, mutta kaloripitoisella ruualla. Kaikki siis kohdallaan. :) Uupumus ja siitä poikinut jonkinlainen elämäntapamuutos on muuttanut sekä mun suhtautumista ruokaan että meidän jääkaapin sisältöä. Meillä pyritään syömään arkena terveellistä kotiruokaa ja pitäytymään ylimääräisistä herkutteluista. Viikonloppuisin en laske kaloreita enkä ravintoarvoja, vaan kokkaan fiiliksen mukaan. Useimmiten kokeilen uusia reseptejä ja viinejä, ja teen kokonaisia menuita.

Tänään lasissa oli aluksi kokkauscavaa. Kokkausjuoma on hyvin, hyvin tärkeä osa onnistunutta lopputulosta.

ruoka5-normal.jpg

Alkuruokana oli kreikkalainen salaatti, pääruokana Hellapoliisin ohjeella tehty kasvis-couscous, grillattua kanaa ja smetana-currykastike. Jälkkäriksi lusikoin laseihin Aino lumoava lakritsi -jäätelöä. Helppoa ja hyvää!

 

Kasvis-couscousin ohje (lähde: www.hellapoliisi.fi):

2 rkl öljyä
½ kesäkurpitsa
1 punainen paprika
1-2 valkosipulin kynttä
3 dl vettä
3 dl couscousia
½ kasvisliemikuutio
reilusti mustapippuria myllystä
½ dl oliiviöljyä

Kuutioi kesäkurpitsa ja paprika pieniksi kuutioiksi, hienonna valkosipuli.
Kuumenna öljy pannulla ja kääntele aineksia hetki kuumassa pannussa.
Lisää vesi, kasvisliemikuutio ja kiehauta. Sammuta levy ja lisää joukkoon couscous. Anna turvota muutaman minuutin ajan. Rouhi joukkoon reilusti mustapippuria ja lisää oliiviöljy. Sekoita, kunnes seos on irtonaista.

 

ruoka6-normal.jpg
 

ruoka4-normal.jpg

ruoka3-normal.jpg

ruoka2-normal.jpg

ruoka1-normal.jpg

 

Saakohan Villeroy&Bochin lautasille edes tehdä noin aneemisen näköistä esillelaittoa? No, ne syötiin jo, ja hyvin syötiinkin. Huominen esillepano on varmasti vielä yksinkertaisempi, sillä aion painella aamulla kuntosalille ja laitan siksi aikaa uuniin hautumaan merimiespadan. Maku ja helppous kiilaa tänä viikonloppuna selvästi esteettisyyden edelle.

Seuraavan postauksen teen kesäkukkasista, sillä multa kynsien alla kertoo, että jotain on sillä saralla tehty. Nyt jännäämään Euroviisujen finaalia cavapullon lopun kanssa. Ding dong Suomi!